Monday, May 17, 2010

:: Rebranding ::


from now on im no longer using Blow Me An Art(B.M.A.A).
Namun BMAA merupakan kenangan terindah dan pengalaman pertama yang betul2 bermakna bagi sy dlm dunia kraf nih.. ini kerana saya sudah mengambil keputusan untuk menukarnya menggunakan nama saya sendiri sebagai brand utk produk2 yg bkal dihasilkan..

secara jujur,,saya mmg xreti meluahkan kata2 dgn lebih tersusun atau indah2 bunyiknya...jadi harapan saya agar anda faham apa yg saya nak sampaikan la sbb saya menggunakan bahasa melayu yang mudah difahami...

B.M.A.A --> Bieha Tukiran

bieha tukiran ni saper?? oh biar saya jelaskan itulah nama sya atau dlm ic bertulis NUR NABIHA Bt HJ TUKIRAN..tukiran? ape ke peliknyer nama..aha bapak saya orang jawa muo (muar) mak pun jawa jd secara xlangsung saya pon wong jowo jugaklah..hahah..ok smbg pgllan ringkas biha..di komerselkan lagi menjadi BIEHA..sbb mmg itulah pggilan yg digunakan oleh rakan2 kenalan,jiran tetangga, sedara mara, malah pensyarah2 di institut tmpt sy blja..

mudah , ringkas, senang panggil dan harap2 mudah diigat..
**tp kalo buat nakal pon mmg sngla org igt/cam


seiring dengan objektif penukaran branding ni.. harapan saya biar produk -produk yang telah dihasilkan atau bakal dihasilkan akan mudah diingat dan disebut2 dihati pelanggan. mat saleh duk bangga tayang nama die walopon kiter rasa pelik atau pjg lebar terbelit lidah nk sebut, tapi itulah yang unik.. unik kerana mungkin hanya anda seorang sahaja yg memiliki nama pelik dalam dunia nih...jadi mengapa mesti malu??

jadi lepas ni jangan tercari-cari atau kompius eh mana pegi blog Blow Me An Art tu eik??ari tuh macam aku dah link, eh takde plak,,eh,,eh,,eh,, dan eh,,eh eh..??

da xde branding ni lagi tau..


dah tuka kepada....


.....................................

ni yang baru tau..

..........


ni plak bakal label tag yg akan dibubuh kat produk tuh nnt..i`allah..


hihihihh...masih orang yang sama cume nama blog je yg berubah, jangan duk cari2 lagik B.M.A.A ...kerana sekarang sudah muncul nama baru yang diberi nama
:: BIEHA TUKIRAN ::


terima kasih kerana terus memberikan sokongan dan meminati kraf bieha tukiran..tanpa pelanggan setia siapalah saya..dan ya untuk seketika sy terasa cam buat ucapan menang oskar 2010 plak..hahahaha...sekian terima kasih!!! pheeewittt!~~~



7 comments:

  1. hahaha~ ko bieha ke, ko sabihah ke, ko beha ke...
    ko tetap sifoo aku...

    ReplyDelete
  2. abib terer gila ko wat benda2 cmni. da la comel gila okay. tak sangka aku ade kawen sehebat n sekreatif ini. hehe

    -aqma-

    ReplyDelete
  3. oit,buat branding baru tak ajak aku putong riben pon...alaaa kalau kedai baru bukak ade acare perasmian yg potong2 riben tuh..hahahaha ;p
    bagus btOl2 taim2 nak pekse ni la ko leh buat rebranding gak...;p

    ReplyDelete
  4. salam, bieha.. oh dah tukar eh.. oklah tu nama hang gan ayah hang kan..

    ReplyDelete
  5. chaiyokkk...chaiyokkk.. BIeha!!!!

    ReplyDelete
  6. ok...akak ske brand baru nih....:) love it! tq always share with me ur idea...kenalkan kat akak dunia felt...kain felt pertama akak ader kongsi ngan bieha la....hehehehe

    ReplyDelete
  7. trima kasih banyak2 kepada sahabat2 yg sentiasa bg kate2 smagat dan kritikan yg memberangsangkan sehingga terangsang utk aq trus bekarya..

    tengs kawan2..saya budak baru blaja...mudah2an dgn sokongan korang bieha tukiran akan melangkah maju bertapak2 kehadapan!!amin..

    time kasih sumer( mintak tisu selai )

    ReplyDelete